İNCE BAGIRSAK İLTİHAPLANMASI
ENTERİT
![]() |
ince bagırsak |
Her gün tüm yediğimiz ve içtiğimiz şeylerin geçtiği ince bar- saklarımızın
herhangi bir kısmı veya pek çok kısmı, gıdalar içinde ezilmeden gelen sert
şeylerle çizilebilir veya alman bazı ilaçlar bar- sakları tahriş edebilir.
Çizilen veya tahriş olan kısımlara çeşitli mikroplar yerleşir ve çok nazik olan
Bagırsaklarımız o kısımlarından iltihaplanır, hastalanır.
İnce Bagırsak yer yer iltihaplanınca :
—
O kısımlardan gaita geçerken sürekli karın ağrısı yapar, hastanın zaman
zaman ateşi yükselir.
—
Sık sık büyük apteste çıkma ihtiyacı duyulur. Hasta bazen ishal, bazen
peklik çeker.
—
Gaita nisbeten cıvık olur ve zaman zaman üzerinde yer yer stimükvari veya
yumurta akı gibi kısımlar, bazen de kan çizgileri görülür.
Hastalık önce hafiften başlar, zamanında tedavi edilmezse süreğen hal
alır.
İnce Bagırsak iltihabı:
—
Beslenme hataları, yenilen şeyler içinde mide - barsağı çizen şeylerin çok
olması.
—
Zayıflama için kepek ve benzeri sert şeylere havi şeylerin çok ve sürekli
kullanılması.
—
Sık sık ve fazla miktarda soğuk su, soğuk bira, dondurma, alma.
—
Uzun süre peklik giderici veya diğer hastalıklar için alman baz ıilaçlann
karsakları tahriş etmesi gibi nedenlerden olabilir. Bilhassa hastalandıktan
sonra bu gibi şeylere dikkat etmeli ki kısa sürede tedavi imkânı olsun. '
İNCE BAGIRSAK İLTİHAPLANMASI TEDAVİSİ
Enterit yani ince Bagırsak iltihabının tedavisi çok yönlü yürütülür.
A.
BESLENME
Sürekli çalışan bagırsaklarımızın hem çalışması ve hem de kendi kendini
tamir edebilmesi için günlük beslenmelerde bagırsaklarımıza yardımcı olmamız
gerekir. Bunun için:
—
Hasta kabil olduğu kadar yatakta dinlenmeli. Ayaklar ve karın sıcak
tutulmalıdır.
—
Bir iki gün tüm yiyecekler kesilmeli sadece içersine ince kıyılmş havuç ve
az lahana konmuş bol sulu pirinç çorbası vermelidir. Çorbaya limon ve tuz
katılır.
—
ikinci gün çorba yanında 1 - 2 subardağı dolusu yoğurt da verilmeye
başlanır.
—
Üçüncü ve dördüncü günden itibaren yukarkilere ilaveten biraz beyaz peynir,
50 gr. yağsız ızgara et veya suda haşlama tavuk, balık verilir. Bunlarla
birlikte patates püresi (yalnız ağızda iyi gezdirdikten sonra yutmalı) de
verilmelidir.
Bu arada daha ilk günden itibaren çorba yanında, suyu bol ayva kompostosu
da verilir.
![]() |
sifali bitkiler |
B.
ŞİFALI GIDA VE BİTKİLER
ince bagırsak iltihabın tedavi etmek ve önlemek içip aşağdaki yiyecek ve
şifalı bitkilerden yararlanmalıdır.
I — ENTERlT'TE FAYDALI GIDALAR
a) Balkabağı :
Balkabağı hem bagırsak iç yüzeyini zamk gibi sıvamak ve hem de bol A
vitamini ile bagırsak yaralarının çabuk iyileşmesini sağla-
mak suretiyle çok faydalıdır. Gaitanın bagırsaklarda kolayca kaymasını
temin eder. Böylece yaralı kısımlar fazla zarar görmez.
Bagırsak hastalanınca veya hasta olmaması için sık sık balkabağı
yenmelidir. Balkabağı bol sulu pişirilir ve her öğün suyu ile birlikte mutlaka
bir tabak dolusu yenir. Ilık ılık yemelidir. Bilhassa akşam yemeklerinde bol
sulu 1 tabak yemelidir. Bagırsak iltihabına hiç bir zararı olmaz, çok faydası
olur. Bazı kimseler kabağı ağızlarında fazla çiğnemeden, tükrükle karıştırmadan
yerler, onlarda mide yanması ve gaza neden olur.
—
Havuç:
Yaşlılarda, bebeklerde ve çocuklarda görülen ishal, ince bagırsak iltihabı,
peklik gibi tüm bagırsak rahatsızlıklarını geçirmede çok yararlıdır.
Havuç ya 1 fincan taze suyu çıkartılarak, hastanın çorbasına karıştırılmak
suretiyle verilir veya çok ince kıyılan havuç pirinçle birlikte çorba şeklinde
haşlanır. Her iki halde de mide ve bagırsaklara zarar vermez, çok yarar sağlar.
—
Lahana:
Lahanada U vitamini vardır, bu vitamin mide ve bagırsak iç yüzeyi için çok
gereklidir. Mide ve bagırsaklarımızın hasta olmaması, hastalandıktan sonra
çabuk iyileşmesi için, hastanın çorbasını avuç içi kadar laha ince kıyılarak
atılır ve pirinçle birlikte haşlanması sağlanır. Kabilse 1 tatlıkaşığı çiğ
lahana suyunu çıkartıp, pişmiş çorbaya ateşten indikten sonra katılırsa daha
yararlı olur. En iyisi pirinç çorbası içine 1 havuç + Avuç içi kadar lahana
koymalıdır.
—
Muşmula ve ayva :
Bunların çekirdek ve sert kısımları çıkartılarak şekerli suda pişirilir ve
süzgeçten geçirilerek püre haline getirilir ve hastaya daha ilk günden, günde 1
yemekkaşığı verilir. Her iki meyve bagırsak çalışmasını düzene sokar, enterit
ve diğer bagırsak rahatsızlıklarının geçmesini sağlarlar.
Çocuklu evlerde sert kısımları çıkartılmış ayva ve muşmula, bol şekerle
marmelat yapılır ve lazım olduğu aylarda kullanılır.
Özenle içerikleri girdigimiz turk ifsa platformumuzda sadece 18 yaş kullacınılara uygun içerikler paylaşılmaktadır.Sitemizde liseli ifsa videoları adı altında paylaşılan içerikler aslında tamda liseli degildir bu insanlarımız arasında kalıplaştırılmış bir terim olup genç kızlar anlamına gelmektedir aslında görmek istedikleri turk genç kız pornolarıdır sitemizde bolca mevcuttur...
YanıtlaSilGenc liseli ifsalar =====> turk sex ifsa
Turkische amateur Home porn =====> turkish amateur porn
Bakire genç kızların anal seksleri =====> bakire turk porno
SITEMIZ TIKLA GIR=====> full yerli pornolar
Sitemiz ifsa turk videoları vermeye devam ediyor > sakirabi.com
SITEMIZ TIKLA GIR=====> ifsa seks
Kocasını başka erkeklerle aldatan evli ve türbanlı bayanlar
SITEMIZ TIKLA GIR=====> periscope pornolar
SITEMIZ TIKLA GIR=====> 19 yas kızlarla seks
>>>>>> TURK AMATÖR PORNO VİDEOLAR >>>>>>>
http://sakirabi.com
http://sakirabi.com
http://sakirabi.com
Turkish amateur porno > > > http://sakirabi.com
Yerli amator adult videoları paylaşan sitemiz > > sakirabi.com